Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Γευσή Ηπειρού στα Ελευθέρια Θράκης


Εκτός από τα υπέροχα χορευτικά των Θρακιώτικων Συλλόγων της 13 Μαΐου 2016 , ιδιαίτερο χρώμα δίνουν οι χοροί  από τους Ηπειρώτες της περιοχής.Φέτος ιδιαίτερη τιμή έκαναν οι Μερακλήδες από την Περιφέρεια Άρτης  οι προσκεκλημένοι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης και όλοι μαζί έδωσαν το δικό τους στίγμα Ηπείρου στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων Θράκης .



Σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής ο χοροδιδάσκαλος κύριος Γκαρτσώνης Βασίλειος και ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης ανέλυσαν πόσο σημαντική είναι η παρουσία των Μερακλήδων Περιφέρειας Άρτης στην Κομοτηνή και στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια.



Είναι τιμή για τους Ηπειρώτες και τους Θρακιώτες κατοίκους  της περιοχής η παρουσία των Μερακλήδων από την περιφέρεια Άρτης στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της περιοχής  δήλωσε ο Μπιστας Αργύριος Ειδικός Γραμματέας -χοροδιδάσκαλος  του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης.

Οι Μερακλήδες Περιφέρειας Αρτας εκπροσωπούν απογόνους των κατοίκων της Κομοτηνής (Γκουμουτζίνα) που εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους το 1360.Ήλθαν στην Άρτα οι Κουμουτζαίοι και δημιούργησαν το χωριό Κουμουτζάδες(σημερινός Αμμότοπος).Από εκεί κατάγονται οι περισσότεροι Μερακλήδες δήλωσε ο κύριος Βασίλης Γκαρτσωνης χοροδιδάσκαλος των Μερακλήδων Περιφέρεια Άρτης .



Στην πλατεία τα χορευτικά ξεκίνησαν με το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης 



Οι Μερακλήδες από την Άρτα – οι οποίοι για πρώτη φορά συμμετείχαν στην εκδήλωση των Ελευθέριων Θράκης - ξεσήκωσαν με την λεβεντιά τους και την αγάπη τους για τον τόπο μας. Πραγματοποίησαν αναπαράσταση δρώμενων των παραδοσιακών τραγουδιών της Ηπείρου όπου όσοι βρέθηκαν στην πλατεία έμειναν έκπληκτοι με το πάθος και την αγάπη τους για την παράδοση .











Στην συνέχεια εμφανίστηκε το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου  Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων ".














Βεβαία όταν οι Ηπειρώτες ανταμώνουν γλεντάνε..Έτσι όλοι μαζί βρέθηκαν σε ταβέρνα της περιοχής και με ζωντανή μουσική που είχαν οι Μερακλήδες μαζί τους  χόρεψαν και  γλέντησαν μέχρι τις 2 το πρωί.

Μαζί με τους Μερακλήδες και το Σύλλογο Ηπειρωτών Ν .Ροδόπης  βρέθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κύριος Πετρίδης Γεώργιος 



Την επόμενη μέρα 14 Μαΐου 2016 όλοι μαζί σαν Ηπειρώτες συμμετείχαμε στην παρέλαση τιμώντας την Θράκη και τους πολίτες που βρέθηκαν να μας παρακολουθήσουν όπου πραγματικά κλέψανε την παράσταση .









Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης ευχαριστεί τους Μερακλήδες Περιφερείας  Άρτης για την τιμή που έκαναν να συμμετέχουν στις γιορτές των  Ελευθερίων της πόλης της Κομοτηνής  και για το υπέροχο γλέντι που κάναμε όλοι μαζί ξεσηκώνοντας την πόλη της Κομοτηνής.Σας ευχαριστούμε για όλα και καλώς να ανταμωθούμε πάλι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου