Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

12o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης σας προσκαλεί στην  εκδρομή  που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την  Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας  με αφορμή το 12ο Αντάμωμα  Ηπειρωτών Αν.Μακεδονίας και Θράκης με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας

«Ελάτε να ανταμώσουμε, να ιδωθούμε,

να τα πούμε, να τα πιούμε και να χορέψουμε»


Σε μια δύσκολη συγκυρία που ο καθένας μας ψάχνει απεγνωσμένα για διεξόδους  οι Ηπειρώτες ανταμώνουν και φέτος , ταξιδεύοντας σε μονομάτια νου, καρδιάς και ψυχής, ανόθευτα και παραδοσιακά. 

Όταν οι Ηπειρώτες ανταμώνουν τότε ξυπνάνε μνήμες κι η νοσταλγία καλά κρατεί. Τότε οι αποστάσεις δεν έχουν νόημα. Η διάθεση με όσους κουβαλούν την ίδια νοσταλγία με σένα είναι μεγαλύτερη. Είναι αυτή η διάθεση που αφήνει τη στιγμή να κυλήσει, για να ξυπνήσει η ψυχή του Ηπειρώτη και μέσα απ΄ το τραγούδι και τους χορούς να αναριγήσει. Είναι ο δικός μας τρόπος ν΄ ανασταίνουμε την Ήπειρο μέσα μας.

Είναι οι ανεκτίμητες αξίες της ζωής που μόνο στους αυθεντικούς συναντάει κανείς και που με όλη τους την ψυχή αγωνιούν να μεταδώσουν στα παιδιά τους. Είναι η λάμψη και το μεγαλείο της Ηπειρώτικης ευεργεσίας και προσφοράς που την κουβαλάνε χρέος βαρύ ανά τους αιώνες για να τη συνεχίσουν και τη συνεχίζουν με τέτοιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις συλλογικής δημιουργίας.


Την εκδήλωση θα πλαισιώνει  ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης  με την ορχήστρα του  και στο τραγούδι ο καταξιωμένος εκπρόσωπος της δημοτικής μας παράδοσης Γιάννης Παπακώστας.


Τα χορευτικά των συλλόγων θα παρουσιάσουν χορούς από όλες τις περιοχές της Ηπείρου και μετά θα ακολουθήσει ολοήμερο παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι.

Οποίος επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδρομή να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6948161487 μέχρι την 10 Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου