Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017





ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2017
Με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Σάββατο 10 Ιουνίου, 9 μμ, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη


Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού, για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά φέτος, αποτελούν έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς στον χώρο της παράδοσης σμερα,.
﷽﷽μοιγανΑθήνα, ήμερα. Αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού κάθε χρόνο στην Αθήνα, του μεγάλου ταξιδιού των φωνών που σε λίγο γιορτάζει είκοσι χρόνια διαδρομής και προσφοράς, αποτελώντας τον μακροβιότερο παραμεθόριο και διασυνοριακό πολιτιστικό θεσμό της Ελλάδας σήμερα.

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 αποτελεί το κορυφαίο αντάμωμα πολυφωνίας φέτος στην πόλη. Με τη συμμετοχή δεκαέξι πολυφωνικών ομίλων, από όλες τις περιοχές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας, από όλα τα είδη ελλαδικής και ελληνόφωνης πολυφωνίας καθώς και από Αλβανία, Βουλγαρία και Ιταλία, πλαισιωμένων από ηπειρώτικη κομπανία και Θρακιώτικη ζυγιά, η φετινή αναδεικνύεται  στην πιο όμορφη, την πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας.

Άνω Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", Αετόπετρα, "Δελβινιώτικα", "Ισοκράτισσες", Εργαστήρι Πολυφωνίας Π.Σ.Ε., Λαογραφικός Όμιλος Βορειοηπειρωτών "Χάονες", Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτού, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος "Δερόπολη", "Πολύφωνο" (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης", Κοσοβίτσα, Ριζά - θα είναι μαζί μας, με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Μαζί μας, επίσης, οι LOT KURBETI (Αλβανία) και οι RHODINA (Βουλγαρία) καθώς και οι "Ιώ" σε διφωνίες από τον Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.
Η γιορτή των φωνών κορυφώνεται με χορό - με προεξάρχουσα την εξαίρετη Ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και την ψυχωμένη Θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη. Κλαρίνο, βιολί, λαούτο και ντέφι γκάιντες, νταούλια και νταχαρέδες, γκρεκάνικα ταμπουρέλα και κιθάρες συνοδεύουν τους κυκλωτικούς χορούς μας που μας θέλουν όλους μαζί, τον ένα δίπλα και μαζί με τον άλλο, όπως το ίδιο το πολυφωνικό τραγούδι!
Κορυφαία στιγμή στη γιορτή η βράβευση δύο κορυφαίων Ηπειρωτών λογοτεχνών που στο έργο τους το πολυφωνικό τραγούδι διατηρεί εξέχουσα θέση. Αύριο στο θέατρο Πέτρας θα βραβευθούν οι Σωτήρης Δημητρίου από την Πόβλα Θεσπρωτίας και Τηλέμαχος Κώτσιας από τα Βρυσερά της Δερόπολης. ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ τευθπφωνικΑΒΑΝΙ  2000

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 αναδεικνύεται στην πλουσιότερη πολυφωνική σύναξη διαχρονικά! Το Σάββατο σμίγουν στην Πέτρα τραγούδια, είδη, λαοί, γλώσσες, φωνές και ψυχές, περισσότεροι όμιλοι και τραγουδιστές παρά ποτέ άλλοτε. Στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα του Πολυφωνικού Καραβανιού με τους φίλους της πολυφωνίας στην Αθήνα, με τους ιχνηλάτες των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής, σε ένα κάλεσμα μύησης σε ένα ταξίδι αποκαλυπτικό στα αθησαύριστα τοπία της λαϊκής πολυφωνίας! 
Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού έχουν αναντικατάστατη προσφορά στην αναγέννηση της πολυφωνικής παράδοσης, προσφέροντας ένα χώρο μύησης, πέμποντας κάλεσμα σε νέους και νέες να πάρουν δυναμικά τη σκυτάλη δοκιμάζοντας τον δικό τους βηματισμό στα χνάρια των παλαιότερων, αποτελώντας έναυσμα για τη δημιουργία νέων ομίλων που, κάθε χρονιά, πληθαίνουν.
Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 9 μμ,  ανταμώνουμε όλοι στο Θέατρο Πέτρας, στη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017 που διοργανώνεται από την "Άπειρο" Πολυφωνικό Καραβάνι. με την στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών.  
Χορηγοί επικοινωνίας: Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”, ΕΡΤ OPEN, «ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ» Ενέργειες Πολιτισμού, Βιβλιοπωλείο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Περισσότερες πληροφορίες: laalex@otenet.grwww.polyphonic.gr

facebook:  ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου