Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ&ΘΡΑΚΗΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ




Την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017» διοργανώσε η  Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.


Οι αγώνες ξεκίνησαν   την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου θα διεξήχθησαν  στο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ενώ την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις.


Σε ένα τέτοιο γεγονός αθλητισμού και πολιτισμού δεν μπορούσε  να λείπει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης όπου πραγματικά αγκάλιασαν το γεγονός και με το χορευτικό του τμήμα συμμετείχε σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση των παραδοσιακών χορών προβάλλοντας για άλλη μια φόρα την Ήπειρο και τους χορούς της.
Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση .Να είστε καλά και του χρόνου!!!!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου