Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ενωμένοι θα επιζήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε. Αίσωπος




Άνθρωποι νέοι και χαμογελαστοί. Άνθρωποι του μόχθου, της ζωής και της καθημερινότητας. Αυτό που ίσως ξεχωρίζει τους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης είναι η διάθεση σε εποχές δύσκολες να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του “εμείς”. Επίσης είναι η επιβεβαίωση ότι οι παρέες τελικά γράφουν ιστορία!


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης εδώ και χρόνια εκπληρώνει με επιτυχία δύο βασικούς στόχους: να διασώσει την παράδοση και τον πολιτισμό της Ηπείρου και να φέρνει και να διατηρεί τους Ηπειρώτες και φίλους των Ηπειρωτών κοντά.


Αν σκεφτούμε το κάθε τι σε αυτή την ζωή γιατί κατέχει την θέση του, τότε ίσως να του αποδίδαμε σωστή τιμή και χρήση. 
Πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι όλα έχουν να κάνουν με το αν εμείς οι ίδιοι είμαστε πρωτεργάτες και πολέμιοι, ώστε να υποστηρίζουμε τα πράγματα με το αληθινό τους όνομα. Αυτό πολλές φορές αγαπητοί μου πονάει. Πονάει απλά γιατί δυσαρεστεί εκείνους που δείχνουν λίγοι, εκείνους που μέσα από προσωπικά θέματα, δεν μπορούν να είναι καλοί, να είναι φιλόξενοι και να είναι μία ανοιχτή αγκαλιά στους άλλους, εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Μιλώ απ’ ότι και από τον τίτλο θα καταλάβατε, για την ύπαρξη και τον σκοπό, τον συλλόγων.
 Για όσους δεν γνωρίζουν, σύλλογος σημαίνει το νομικό πρόσωπο που λειτουργεί, επιδιώκοντας την επίτευξη κοινών στόχων, που καθορίζονται στο καταστατικό του. Για να επιτευχθεί όμως το παραπάνω, θα πρέπει να καταμεριστούν μικρότητες, αντιδικίες και ο σύλλογος σεβόμενος και το καταστατικό του, να είναι πραγματικά μία ανοιχτή αγκαλιά για ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ, αλλιώς ποιος ο σκοπός της ύπαρξης του; 
Αφού η λέξη και μόνο: ΣΥΛΛΟΓΟΣ προδίδει συλλογικότητα και αγάπη. Κάποιοι από εμάς ίσως χάσουμε κάτι λίγα, αν ποτέ υποστηρίξουμε το οφθαλμοφανές και το δίκαιο, θα κερδίσουμε όμως τόσα πολλά και πάνω από όλα αυτοεκτίμηση και χαρά γιατί κάναμε το σωστό. 

Γι’ αυτό σας ξαναλέγω, αν πιάσουμε την πραγματική έννοια των πραγμάτων και γιατί αυτά έχουν λόγο και θέση ύπαρξης, ίσως να ξαναγεννηθούμε και να μπορούμε να δώσουμε ξανά. ΣΥΛΛΟΓΟΣ λοιπόν σημαίνει: ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ / ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ / ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ. 


Σκοπός του συλλόγου είναι η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του, η διαφύλαξη στοιχείων σχετικών με τα ήθη και τα έθιμα της Ηπείρου , ο εξωραϊσμός αυτού, η προβολή των λαϊκών παραδόσεων της Ηπείρου καθώς επίσης και η προσπάθεια συμμετοχής στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής


Προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει ... η χημεία! Το κλίμα που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν στους Ηπειρώτες  είναι κλίμα παρέας, Μαθαίνουν όλοι μαζί, έχουν εξαιρετική σχέση φιλίας , σεβασμού και αλληλοστήριξης. Αυτό όχι μόνον φαίνεται αλλά αποτελεί και τη μαγική συνταγή της επιτυχίας!


 Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης βάζει στο επίκεντρο την παράδοση, την ιστορία της Ηπείρου αλλά κυρίως τις μνήμες των  Ηπειρωτών που μένουν στην περιοχή, τις δυσκολίες που βρήκαν την ξενιτιά αλλά και τα συναισθήματα και επιθυμίες που θα ήθελαν να υλοποιήσουν.


Στόχος τους όπως είπαν τα μέλη είναι να προσφέρουν μέσα από το σύλλογο ώστε να μείνουν ζωντανές οι παραδόσεις αλλά και να ωφεληθεί η περιοχή της Ροδόπης . Οι ίδιοι ξεκαθάρισαν ότι τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη μεγάλη ομάδα που πλαισιώνει και βοηθά το ΔΣ αλλά και τα μέλη  που με τη συμμετοχή τους, την άποψη τους και τη γνώμη τους κάνουν την προσπάθεια να λαμβάνει πραγματικά συλλογικό χαρακτήρα.





Αυτοί που σαν αδέλφια ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, πιο δυνατοί κι από τα απόρθητα τα κάστρα στέκουν.
Αντισθένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου