Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.





Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  2017 όπως κάθε χρόνο Οι χορευτές έχουν γίνει πια μια παρέα με κοινό σκοπό το χορό ,την παράδοση την Ηπείρου, τα ήθη και τα έθιμα της .Έτσι όλοι μαζί κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα από τα χεράκια  της Αντιπροέδρου και ο τυχερός της χρονιάς που βρήκε το φλουρί  ήταν ο ένας από τους χοροδιδάσκαλος Χαρίσης Γιώργος .




Ηπειρωτικο γλέντι χωρίς χορό κάτω από τους ήχους του κλαρίνου δεν γίνετε.




Βεβαία λόγο της Αποκριάς τιμήσαμε και τα δρώμενα της Ηπείρου.


Σύμφωνα με  το εύθυμο αποκριάτικο πνεύμα τραγουδούσαν και χόρευαν και χορούς με σατυρικούς στίχους εκτός από τους άλλους.


Άλλο ένα παιχνίδι που διοργάνωναν οι Ηπειρώτες ήταν, το “χάσκο” ή “χάψα”. Στην άκρη ενός ξύλου στερέωναν μια κλωστή. Έβραζαν αυγά, τα ξεφλούδιζαν , τα έδεναν στην κλωστή και τα βουτούσαν σ’  ένα δοχείο με γιαούρτι.  Κουνώντας το ξύλο, ο παίχτης προσπαθούσε έχοντας τα χέρια του πίσω από την πλάτη του να πιάσει το αυγό με το στόμα. Και καθώς το αυγό  ήταν καλυμμένο με γιαούρτι, γέμιζε και το πρόσωπο του παίκτη προκαλώντας  το γέλιο στους  υπόλοιπους.


Βεβαία χορέψαμε και το πως το τρίβουν το πιπέρι.






















Σας ευχαριστούμε όλους και του χρόνου με υγεία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου