Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων" ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους της Ροδόπης που δραστηριοποιείται από το 1926 στην περιοχή μας, διαφυλάσσοντας τις παραδόσεις, τα έθιμα και τις αρχές της γενέτειρας των Ηπειρωτών, μεταλαμπαδεύοντας αυτές στις νεότερες γενιές, πάντα με αγάπη και για τη Θράκη τη δεύτερη πατρίδα τους. Το ιστορικό μέλος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Δώδος είναι ο συντάκτης της επιστολής προς τον Ηπειρώτη πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Η επιστολή έχει ως εξής:




Αξιότιμο
Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Κον Αλέξη Τσίπρα
Μέγαρο Μαξίμου
      ΑΘΗΝΑ

Κομοτηνή , 27  Φεβ 2015


Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

                Η  Διοίκηση του Ιστορικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης   «Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων»  και τα υπερήφανα μέλη του , Σας απευθύνουν εγκάρδιο χαιρετισμό για την εκλογή Σας ως πρωθυπουργού της χώρας! Η προέλευση Σας από την ΜΕΓΑΛΗ ΓΗ και ιδιαίτερα από το ιστορικό ορεινό χωρίο Αθαμάνιο  , Άρτας, τους κατοίκους του οποίου ο Ιστορικός Στράβων χαρακτήρισε ως « ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ,περιποιεί τιμή και υπερηφάνεια στους εδώ παροικούντες Ηπειρώτες. Να γιατί ο Ιστορικός επεφύλαξε την πιο τιμητική προσωνυμία για την Ήπειρο και την ονόμασε «ΕΥΑΝΔΡΟ» .
                Είστε ο πρώτος Ηπειρώτης Πρωθυπουργός μετά τους τρεις που ανέδειξε η Ήπειρος ήτοι τον Ιωάννη Κωλέττη (1770-1847) ,το Κίτσο Τζαβέλα (1847-1850) και τον Σπυρίδωνα Λάμπρο (1851-1919) η απλή αναφορά στους οποίους αποτελεί δροσοσταλίδα στην μνήμη τους.
                Ατενίζουμε την Ήπειρο μας ως αδελφή της Θράκης ,γιατί και οι δύο έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον εδαφικό ακρωτηριασμό και σαν Αδελφές είμαστε αποφασισμένοι πρώτοι ,όπως και σε κάθε Απελευθερωτικό Αγώνα ,να χαράξουμε τις φλέβες σε ενδεχόμενο νέο έρανο αίματος της Πατρίδας υπέρ της μιας ή της άλλης Αδελφής.
                Ευχόμαστε επιτυχία στον έργο Σας πρωτίστως δε στη διαπραγμάτευση για την έξοδο μας από την φτώχεια και την ανάκτηση της Αξιοπρέπειας μας που με απύθμενη σκληρότητα διέσυραν Διεθνών οι Γερμανοί Ηγέτες Μέρκελ και Σόϊμπλε.  Ο Αγώνας Σας , Σας καθιερώνει στην συνείδηση μας ως εκφραστή του Ήρωα της Λατινικής Αμερικής  Ούγκο Τσάβες. Κι όπως εκείνος υιοθέτησε στην ζωή του και σε κάθε περίπτωση για την ΝΙΚΗ το σύνθημα “Patria o muerta”  (Πατρίδα ή Θάνατος) έτσι και εσείς προχωρήστε με το ίδιο σύνθημα.
                Με την πίστη ότι θα Σας χαιρετήσουμε από κοντά ,ως προσκεκλημένο του Δημάρχου μας κ. Γεωργίου Πετρίδη για τον Εορτασμό την 14 Μαΐου 2015 της Επετείου των « Ελευθερίων» της Θράκης μας.

Διαχέουμε
Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς
Για τον Διοικητικό Συμβούλιο


Ο
Πρόεδρος

Ο
Γεν. Γραμματέας



Ιωάννης Τζαμπάζης

Γεώργιος Χαρίσης Ντούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου