Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

O Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης « Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων» για άλλη μια φορά στήριξε την εθελοντική δράση με τίτλο «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα». Τα μέλη του συλλόγου και οι χορευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες τους οι οποίοι παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης .Έτσι αποφάσισαν να γεμίσουν τους σάκους του Αη Βασίλη ,και να τους παραδώσουν στην δράση οι οποίοι με την σειρά τους να τα διαθέσουν, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.









 

Υπενθυμίζεται ότι σαράντα σύλλογοι και εκατοντάδες εθελοντές αποτελούν την μεγάλη οικογένεια του Αη Βασίλη που άργησε μια μέρα. Μία δράση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στην Κομοτηνή με αποκλειστικό σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες ανέλαβαν το καθήκον να γεμίσουν τρόφιμα στους σάκους που βρίσκονταν σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ροδόπης.  Στη δράση συμμετείχαν καταστήματα, καφετέριες, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, και όσοι είχαν τη διάθεση να στηρίξουν οικογένειες που στερούνται τα απαραίτητα. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν σε μία εβδομάδα να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσαν. Παράλληλα καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες ενίσχυσαν τη δράση τους .

“Εκτιμώντας ιδιαιτέρως τη σημαντική χορηγία σας, στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύουμε και αναγνωρίζοντας τη συμβολή σας στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσουμε δημοσίως τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών και το χορευτικό τμήμα “ δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιώαννης Τζαμπάζης .
Επίσης  ο Πρόεδρος  ευχαρίστησε τους ανθρώπους της δράσης «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»   για το σημαντικό έργο που προσφέρει στην κοινωνία και δήλωσε ότι ο σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης θα είναι πάντα κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη και σε δράσεις που έχουν τη στήριξη των ανθρώπων Ο λόγος που προσπαθούμε να δίνουμε έκταση σε κάτι τέτοιες δράσεις, είναι γιατί νομίζουμε πως όλοι, όσοι μπορούν και δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν, αλλά αυτοί που μπορούν πρέπει να βοηθήσουν ώστε να κάνουμε λίγο καλύτερη την μέρα των συνανθρώπων μας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου