Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Έναρξη μαθημάτων στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης




Με σεβασμό στη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας,  ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης “ Άγιος Γεώργιος ο Έξ Ιωαννίνων “  επιτελεί ένα σπουδαίο έργο που αναγνωρίζεται και καταδεικνύεται συνεχώς μέσα από τις έντονες δραστηριότητές του.
Οι μαθητές μας διδάσκονται γρήγορα και ευχάριστα τους παραδοσιακούς μας χορούς, με υπεύθυνη και μεθοδική διδασκαλία και ζουν με ξεχωριστή αγάπη την ομορφιά και λεβεντιά των παραδοσιακών στοιχείων του τόπου μας. Διδάσκονται χοροί της Ηπείρου καθώς και χοροί απ’ όλη την Ελλάδα.   

Στην πρώτη του συνεδρίαση εν όψει της νέας χορευτικής  χρονιάς, στην έδρα του Συλλόγου, το Αρχοντικό Σκουτέρη, και υπό τον πρόεδρο του Γιάννη Τζαμπάζη, πραγματοποίηθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του αρχαιότερου συλλόγου της περιοχής, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης που πρωτοϊδρύθηκε το 1926, και αποφάσισε:

Την τέλεση Αγιασμού στις 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στον 2ο όροφο της Καπναποθήκης, επί της Γ. Κονδύλη 62 (παλαιά οδό Ξάνθης).
Τη φετινή χρονιά χοροδιδάσκαλος θα είναι ο έμπειρος και παλαιό μέλος του συλλόγου Στέφανος Κούκλαρης*, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Γιώργου Χαρίση-Ντούρου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 19:00-21:00 στον ισόγειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (όπισθεν δημοτικής αγοράς). Λειτουργούν χορευτικά τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, όλων των επιπέδων.


Ο Στέφανος Κούκλαρης ασχολείται με τον πολιτισμό από το 1989. Είναι ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής (ΜΟΚ) και υπεύθυνος των παιδικών τμημάτων του. Διετέλεσε χοροδιδάσκαλος για εννέα χρόνια στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θράκης όπου και παραμένει χορευτής.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης απευθύνει στα μέλη και στους φίλους του κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης των προσπαθειών του για τη διατήρηση και τη συνέχιση της ηπειρωτικής παράδοσης.


Πληροφορίες-Εγγραφές:
·         Χαρίσης-Ντούρος Γεώργιος: 6947272267
·         Κούκλαρης Στέφανος: 6947349301
·         Παπαγεωργίου Μαρία: 6978152252


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου