Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Απεβίωσε πλήρης ημερών η Κική Σκουτέρη Δίντσογλου

Επίσκεψή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων και του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης στην οικία την κυρίας Κικης Διντζογλου-Σκουτέρη.
Απεβίωσε πλήρης ημερών η Κική Σκουτέρη Δίντσογλου. 

Η μόνη απόγονος του Ηπειρώτου Λύσσανδρου Σκουτέρη, προσέφερε στον Δήμο Κομοτηνής επί εποχής του αείμνηστου δημάρχου Γεωργίου Παπαδριέλλη, την ιστορική οικία της οικογενείας της, όπου σήμερα στεγάζεται το «Θρακικό Εθνολογικό και Πολιτιστικό Μουσείο Κομοτηνής και Θράκης» και για το λόγο αυτό ο τότε δήμαρχος Κομοτηνής, την ανακήρυξε ως «Τοπική Ευεργέτιδα του Δήμου Κομοτηνής» το 1997. Το έτος 2004 ο δήμαρχος Κομοτηνής Αναστάσιος Βαβατσικλής την τίμησε  ανακηρύσσοντάς την ως «Επίτιμο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου» του Δήμου Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της την μεγάλη προσφορά της οικογενείας της στο τόπο.Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης διά του προέδρου του Ιωάννη Τζαμπάζη, βαφτιστικού της θανούσας, έχει καταφέρει να αναδείξει και διαχρονικά να συνδεθεί με την αδελφότητα Ηπειρωτών ν. Ροδόπης, το ιστορικό οίκημα-αρχοντικό της ηπειρωτικής οικογενείας του Κων/νου Σκουτέρη. Ο Κωνσταντίνος Σκουτέρης υπήρξε σημαντικός οικονομικός παράγοντας της Κομοτηνής και του ν. Ροδόπης, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής.


Το οίκημα της ηπειρωτικής οικογενείας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και κατόπιν επιθυμίας της Κική Σκουτέρη Δίντσογλου είχε παραχωρηθεί από το 2015 στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν.Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», προκειμένου να στεγαστούν τα γραφεία του Συλλόγου. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της στο παρελθόν ότι έδωσε το σπίτι της για να το δει να λειτουργεί για την πόλη, για τον τόπο με τον κατάλληλο τρόπο.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 2.30 το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου