Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΚΟΥΤΕΡΗ


Είναι η πρώτη φορά και η πρώτη χρονιά που ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων" σας υποδέχεται στην επίσημη έδρα του στην ιστορική οικία του Ηπειρώτη Μεγάλου ευεργέτη της Κομοτηνής κύριου Σκουτέρη η οποία παραχωρήθηκε ευγενώς κατόπιν και της σχετικής επιθυμίας της κ. Κική Διντζογλού Σκουτέρη από το Δήμο Κομοτηνής στο σύλλογο μας. 

 Σήμερα για πρώτη φορά έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα τα μέλη του Συλλόγου μας στην νέα μας έδρα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σ 'αυτο το χώρο και στο πλαίσιο των ελευθερίων του 2016 θα πραγματοποιηθει μεγάλη εκδήλωση εγκαινίων με κεντρικό ομιλητή τον θεολόγο -νομικό και ιστορικό κ.Ιωάννη Σιδήρα ο οποίος πρωτοστάτησε μαζί μας στην ανάδειξη της ιστορικής φλέβας του κτιρίου.


Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του 2016 ή τις αρχές του 2017 να εκδοθεί και ο τόμος του κ Σιδηρά με όλο το ιστορικό αρχείο των Ηπειρωτών του Νομού Ροδόπης που κατέχει.
Καλούμε όλους τους Κομοτιναίους και τους λοιπούς κατοίκους του νομού που θα ήθελαν να γνωρίσουν την ιστορία του κτηρίου αυτού να επικοινωνούν με το Σύλλογο Ηπειρωτών για να έχουμε την χαρά της ξενάγησης τους.

Ηπειρώτικα Κάλαντα από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης(πηγή:inkomotini.gr)


Από το νέο έτος πια αυτός ο ιστορικός χώρος πρόκειται να φιλοξενήσει πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών.
Κάλαντα στο Μητροπολίτη Κομοτηνής 



Δηλώσεις Αντιπροέδρου Μαρίας Παπαγεωργίου (πηγή:inkomotini.gr)


Δηλώσεις  από τον Θεολόγο-νομικό και ιστορικό κ. Ιωάννη Σιδηρά (πηγή:rodopitv,gr)


Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους κατοίκους του νομού μας και σε όλο το κόσμο ευλογημένα Χριστούγεννα και ειρηνικό το νέο ετος 2016 με περισσότερη ανθρωπιά και κοινωνικής αλληλεγγύη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου