Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

12o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Η πρόεδρος των Ηπειρωτών Καβάλας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ,ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης Δράμας,Ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών και ο Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης από την συνάντηση τους για το 12ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Αν,Μακεδονίας και Θράκης


Στις 6 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Συλλόγων  Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης για να συζητήσουν την διεξαγωγή του 12ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης που φέτος θα γίνει στην Καβάλα. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο καλό κλίμα έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα που αφορούν τους συλλόγους τις δραστηριότητες που έχουν για το νέο χρόνο  καθώς και τις ανταλλαγές απόψεων  τους για την άψογη και καλύτερη επιτυχία του ανταμώματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ξάνθης,του  Συλλόγου Ηπειρωτών Νέστου και της Πανηπειρωτικής Ένωσης  Δράμας ξεκίνησε το αντάμωμα πριν από δώδεκα  χρόνια και από τότε έγινε θεσμός.Η εν λόγω πρωτοβουλία που αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση των Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας & Θράκης και τιμάται από χιλιάδες επισκέπτες ενώ η εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του κάθε συλλόγου για την εξυπηρέτηση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική.

Εξάλλου σκοπός του ανταμώματος είναι η σύσφιξη των σχέσεων των Ηπειρωτών, η μεταλαμπάδευση στους νεότερους της τοπικής παράδοσης και ιστορίας των Ηπειρωτών που ξενιτεύτηκε από τον τόπο και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης. Οι Ηπειρώτες πιστοί πάντα στις παραδόσεις των προγόνων όπου και αν βρέθηκαν στο διάβα των αιώνων δεν λησμόνησαν ποτέ τα πανηγύρια των περιοχών του τόπου τους. Οι μνήμες που έγιναν βίωμα ακόμα και στις νεότερες γενιές μέσα από τις αφηγήσεις οδήγησαν στην συνέχιση αυτής της παράδοσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Το ραντεβού κλείστηκε στις 19 Ιουνίου 2016 και όλοι συμφώνησαν σε μια μεγάλη γιορτή του ανταμώματος όπως αρμόζει στα πανηγύρια που γίνονται στα χωριά της Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου