Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν.Ροδόπης, με αφορμή την παρουσίαση στην πόλη μας του βιβλίου της κας Τατιάνας Αβέρωφ, θυγατέρας του συμπατριώτη μας αείμνηστου Ευαγγέλου Αβέρωφ, αισθάνεται την ανάγκη, να δώσει τα θερμά συγχαρητήριά του στους οργανωτές της βιβλιοπαρουσίασης, καθώς τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν στην εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής μας.
Οφείλουμε όμως να εκφράσουμε την έκπληξη, τη δυσαρέσκεια και την πικρία των μελών της αρχαιότερης ιστορικής Ηπειρώτικης Αδελφότητας, η οποία ιδρύθηκε το έτος 1928, αφού ο Σύλλογός μας δεν προσεκλήθη στην εκδήλωση, αντιθέτως δε εισέπραξε την αδιαφορία και την απαξίωση της ύπαρξής του.
Οι Ηπειρώτες, με τα έργα, τις δωρεές και τις ευεργεσίες τους, έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα «Εύανδρος Ήπειρος» στην ιστορία της Θράκης.

Ο Μετσοβίτης πατριώτης Ευάγγελος Αβέρωφ, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, με τον βίο, την προσφορά και την στάση ζωής του, διατηρούσε δε στενότατους δεσμούς φιλίας με την τότε «Αδελφότητα Λαϊστηνών» -η οποία μετεξελίχθηκε στο σημερινό Σύλλογό μας- καθώς και με μέλη αυτού.


Οι επισκέψεις του εν ζωή στην περιοχή μας και στο Σύλλογό μας ήταν συχνές, γι αυτό και παραθέτουμε ιστορική φωτό από το αρχείο του Συλλόγου μας.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο της άξιας συγγραφέως και συμπατριώτισσάς μας και ελπίζουμε στις επόμενες βιβλιοπαρουσιάσεις της απανταχού της Ελλάδος, να μην λησμονήσει ξανά τους αδελφούς της Ηπειρώτες.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου