Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ετήσιος χορός Ηπειρωτών του νομού Ροδόπης

Ο καθιερωμένος ετήσιος χορός των Ηπειρωτών, που ζουν στην περιοχή μας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Arcada. Συγκεκριμένα το χορό διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος εξ’ Ιωαννίνων», τα χορευτικά συγκροτήματα, του οποίου διάνθησαν χορευτικά τη βραδιά. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε επίσης από ηπειρωτική ορχήστρα και τη συμμετοχή των «Λαλητάδων».

Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες, με το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων να εκδηλώνει τη διάθεση να χορέψει και να διασκεδάσει, την ίδια ώρα που τα ηπειρωτικά κλαρίνα συνέπαιρναν και τους πλέον διστακτικούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί θεσμικοί φορείς, όπως ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, εκπρόσωπος του υφυπουργού κ. Γιώργου Πεταλωτή, καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.


Βαγγέλης Βαρζόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Δεν πρέπει να ξεκόψουμε από τις ρίζες και την παράδοσή μας»

Τους ιδιαίτερους δεσμούς της εκδήλωσης με την παράδοση υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών, κ. Βαγγέλης Βαρζόπουλος. Όπως δήλωσε, «ο χορός των Ηπειρωτών του νομού Ροδόπης είναι δεμένος με την παράδοση και με τις βαθιές ρίζες της Ηπείρου». «Καταφέρνει» συνέχισε, «να μαζεύει όλους τους Ηπειρώτες της διασποράς, που βρίσκονται στην περιοχή μας, αλλά και όλους τους φίλους της παράδοσης και του ήχου του κλαρίνου, ώστε να έρθουν, να γλεντήσουν, ακόμα και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία». «Αυτό όμως, που αχνοφέγγει είναι η ελπίδα και το γεγονός ότι δεν πρέπει να ξεκόψουμε από τις ρίζες και την παράδοσή μας», τόνισε. Υπογράμμισε δε την παρουσία πολλών νεαρών ατόμων στην εκδήλωση, δείγμα, κατά τον κ. Βαρζόπουλος, «της συμμετοχής των νέων στα δρώμενα του συλλόγου, αφού είναι το μέλλον, το οποίο, όμως, δεν ξεκόβει από το παρελθόν, αλλά ακολουθεί τα πατήματα των παλαιοτέρων». Τέλος, εξήρε και την παρουσία του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, εκτιμώντας ότι «ομόρφυνε περισσότερο τη βραδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου