Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Ευχαριστήριο


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνων», εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον κύριο  Κώστα Χουρμουζιάδη, για την ευγενική δωρεά βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας, του συμπατριώτη μας ποιητή, εκδότη και συγγραφέα Λαμπρού Μάλαμα. Με αυτή την προσφορά σας συμβάλλετε στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης μας, στην ανύψωση του μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου των  μελών  μας και στην καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού μας κοινού. 
Τα βιβλία γενικού περιεχομένου που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία  Φιλοσοφία, Κοινωνικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Καλές Τέχνες, Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία κοινωνικών επιστημών, που μας προσέφερε  ο κύριος  Κώστας Χουρμουζιάδη, ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και περιεχομένου, μετά τη βιβλιοθηκονομική τους επεξεργασία θα είναι στη διάθεση των μελών του Συλλόγου.

Ο Λάμπρος Μάλαμας  γεννήθηκε το 1928 στο Γραμμένο Ιωαννίνων.Το πραγματικό του  όνομα είναι Ρωμύλος Τσάρας  .Ο Μάλαμας  είναι ένας από τους Έλληνες συγγραφείς με τα περισσότερα έργα, καθώς έχει γράψει 265 έργα (εκ των οποίων 45 είναι για το θέατρο). Έργα του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες, ενώ είχε και εκδοτική πορεία εκδίδοντας το περιοδικό Ελεύθερο πνεύμα, για τη λογοτεχνία.
Σημαντικότερα έργα του είναι :Μεσίτες (Κωμωδία ηθών από τη σύγχρονη ζωή (Ιστορία και τέχνη) (1976),Αναφορά στην Αλβανική λογοτεχνία 1500-1986 (1987),Ιστορίες εμφυλίου (2004),Δίστομο 10 Ιουνίου 1944: Το ολοκαύτωμα (2010, συλλογικό), Κατσαντώνης, Κλεφτουριά

Η προσφορά σας αυτή, σας τιμά και σας εξαίρει ως άνθρωπο και λάτρη του Συλλόγου  μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου