Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Διήμερο εκδηλώσεων από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης ” Άγιος Γεώργιος ο Εν Ιωαννίνης


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους στην Κομοτηνή θέλοντας να προβάλει στην κοινωνία της πόλης μας και την περιφέρεια μας την πολύχρονη συμμετοχή στην πολιτική, πολιτιστική ,οικονομική ζωή του τόπου από το 1926 μέχρι και σήμερα με τέσσερις (4) Δημάρχους επί δεκαετίες ευεργέτες , δωρητές, συνδρομητές σε έργα διοργανώνει το ετήσιο χορό του στις 18 Ιαν 2020 και ώρα 20:30 στο πολυχώρου Αστραία Ιασμος Ροδόπης.
Για την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ο σύλλογος προσκάλεσε μουσικούς από την Ήπειρο που αποτελείται από τους κλαρίνο Χαλιγιάννης Θωμάς, τραγούδι Γκούβας Γιώργος ,Λαούτο Τριάντης Βασίλης , Βιολί Καραπάνος Κων/νος και στα κρουστά Ντάφλος Τάσος. 
Οι χοροί του συλλόγου Ηπειρωτών έχουν πάντα επιτυχία και όσοι παρευρεθούν φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις κλείνοντας ραντεβού για το επόμενο γλέντι των Ηπειρωτών. Στο χορό θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά με πολλά πλούσια δώρα.
Στις 19 Ιανουαρίου 2020 το πρωί  ο Σύλλογος θα τελέσει αρτοκλασία στην εκκλησία του Άγιου Γεωργίου Κομοτηνής εις μνήμην του προστάτης  τους  Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιου ο Εξ Ιωαννίνων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις αρχές του 19ου αιώνα οι Ηπειρώτες που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της Ροδόπης έφεραν από την πατρίδα τους την Ήπειρο εικόνες του Αγίου Γεώργιου Εξ Ιωαννίνων όπου τις προσέφεραν στις εκκλησιές της Κομοτηνής .Μια εικόνα βρίσκεται στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου αναπαριστά τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου και μια στην εκκλησία του Άγιου Γεώργιου Κομοτηνής μαζί με τμήμα από το ιερό λειψάνου του Νεομάρτυρα Αγίου  Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου