Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση στην Κομοτηνή του βιβλίου «Οι φύλακες της λίμνης»

Δυο ζωές που δέθηκαν με την κόκκινη κλωστή της Μοίρας και ήταν θέμα χρόνου να συναντηθούν. «Η κλωστή μπορεί να τεντώνεται, να περιπλέκεται… μα δεν κόβεται ποτέ». Κι ο έρωτας έγινε η θρυαλλίδα για μια μεγάλη αποκάλυψη…



Δυο άγνωστοι άνθρωποι με το ίδιο όνομα, θύματα της Ιστορίας και του πολέμου, θα συναντηθούν στην κορυφή του Χαλεάκαλα, στο νησί Μάουι της Χαβάης, και θα ξεδιπλώσουν το κουβάρι της ζωής τους αναζητώντας το σημείο που τους ενώνει.
Ο ένας, γεννημένος στο Καλπάκι Ιωαννίνων, κυνήγησε το όνειρο με τέτοιο ζήλο που τον έφερε μέχρι τα πιο εξωτικά μέρη της Αμερικής.  Από την απόλυτη φτώχεια στη χλιδή, από τη μοναξιά της ξενιτιάς στον έρωτα, από την νοσταλγία της πατρίδας στην επιστροφή.
Ο άλλος, άγνωστο από πού… Χωρίς οικογένεια, γονείς, πατρίδα, αναμνήσεις. Λευκή σελίδα η ζωή του μέχρι την ημέρα της συνάντησης τους…
Όμως η Ιστορία έχει κρυφές σελίδες, όχι λευκές. Ξεδιπλώνουν μαζί τις σκοτεινές πτυχές, χρωματίζουν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και γίνονται Φύλακες της Ιστορίας της Ηπείρου και της λίμνης της, ζωντανεύοντας  μνήμες, με μάρτυρες  τα ζωντανά στοιχειά που κρύφτηκαν στον βυθό της…

    Βασιλική Διαμαντή: «Οι φύλακες της λίμνης»


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων" ,
το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο και οι Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βασιλικής Διαμαντή με τίτλο: 

Οι Φύλακες της Λίμνης

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24  Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00  στην Λέσχη Κομοτηναίων, 2ος όροφος. (Ελ. Βενιζέλου 52, Κομοτηνή)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:Σοφία Μενεσελίδου, φιλόλογος & Μαρία Τσαγγάρη, φιλόλογος


Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Τσαμπάζης Ιωαννής, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης και η Διονυσία Παπαπούλιου 


Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικοχορευτικά το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης .



Η Διαμαντή Βασιλική γεννήθηκε στο χωριό Μαυραχάδες του Ν. Καρδίτσας. Σπούδασε Hλεκτρολόγος Mηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2000 και μετά εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία της περιοχής της και υποστήριξε τις καινοτόμες και βιωματικές δράσεις στο χώρο των σχολείων. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος και του συλλόγου «Καρδιτσιωτών» Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και ζει μόνιμα στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά της: «Μοιραίες Παρεμβάσεις» τον Ιούνιο του 2015 και «Η Υφάντρα της Πόλης» τον Δεκέμβριο του 2016. «Οι Φύλακες της λίμνης» είναι το τρίτο της μυθιστόρημα που εκδίδεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου