Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Μεμονονομενος Υποψήφιος Πανηπειρωτική συνομοσπονδία Ελλάδος Μπιστας Αργύριος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης


Αγαπητοί πατριώτες/σσες, μέλη και αντιπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Έρχομαι από την Ακριτική Θράκη και ειμαι ο Γεν.Γραμματεας του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης,τον παλαιοτερο Συλλογο της Κομοτηνής ο οποίος προβάλει στην τοπική κοινωνία και την περιφέρεια της Ροδόπης την πολύχρονη συμμετοχή του στην πολιτική, πολιτιστική, οικονομική ζωη του τόπου από το 1926 μέχρι και σήμερα με τέσσερις Ηπειρώτες Δημάρχους επί δεκαετίες ευεργέτες, δωρητές, συνδρομητές σε έργα, υψώνοντας πάντα την σημαία της Ηπείρου.
Οι Ηπειρώτες πάνω από όλα υπήρξαν πατριώτες και ευεργέτες. Αρχές τούς ήταν η Πατρίδα και η Ορθόδοξια.Οι Ηπειρώτες έκτισαν στην κυριολεξία την Ελλάδα από την αρχή, ανθρώποι της παράδοσης,της οικογένειας, οικονόμοι, μεγάλοι έμποροι, μαστορες , πετράδες,αργυροχρυσοχόοι με μεγαλύτερο τους όπλο την τιμιότητα και την πίστη τους στην Ορθοδοξία κατέκτησαν το κόσμο,ευεργέτησαν την πατρίδα τους και δικαιολογημένα μπορούν να βροντοφωναξουν ότι η Εύανδρος Ήπειρος ήταν "Πρώτη στα άρματα στα γρόσια και στα γράμματα".
Πιστεύω στην  δημιουργία ενός ανώτερου οργάνου μιας ισχυρής Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος ενός επίσημου φορέα που θα μπορεί να εκπροσωπεί τους Συλλόγους και να «απαιτεί» την επίλυση των προβλημάτων του να είναι αρωγός και να το βοηθά σε οτιδήποτε πρόβλημα –λύση χρειάζεται.

Για να ζωντανέψει ξανά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία,θα πρέπει πρώτα από όλα να απελευθερώσει η ίδια από τα κομματικά συμφέροντα και τα μικροπολιτικα παιχνίδια κάποιων οι οποίοι υπήρχαν και υπάρχουν στην Πανηπειρωτική και την κρατούν μέχρι και σήμερα δέσμιους.Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν προχωρήσουμε στην θέσπιση κανόνων που θα ορίζουν το τρόπο λειτουργίας της και θα τους σέβονται ολοι. Κανόνες όπως την αλλαγή του καταστατικού που προβλέπει συνδυασμους στις εκλογές οι οποίοι σίγουρα δεν είναι ανεξάρτητοι αλλά πιστεύω ότι είναι πολιτικά εξαρτώμενη. Όποιος επιθυμεί την συμμετοχή στο προεδρειο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας να έχει παραδώσει την κομματική- συνδικαλιστική ταυτότητα και να υπηρετεί την Συνομοσπονδία χωρίς προσωπικά οφέλη.Οι περισσότεροι που υπηρέτησαν την Συνομοσπονδία την χρησιμοποιούν μόνο και μόνο για την προσωπική τους αναρρίχηση είτε πολιτικά είτε σε διάφορους τοπικούς δήμους της Αττικής και της Ηπείρου.Εξαλλου καταλαβα ότι ο τίτλος προεδρειο της Πανηπειρωτικής ανοίγει πόρτες.




Η επιτυχία μιας Συνομοσπονδίας  οφείλεται στην συλλογικότητα. Με την συλλογικότητα καταφέρνουμε να μοιραστούμε την ευαισθησία, την τρυφερότητα, τη διάθεση προσφοράς, τον προβληματισμό, την πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη και, το κυριότερο, να τα μετατρέψουμε σε πράξη και αποτέλεσμα .

Οι Σύλλογοι και οι Αδελφότητες αδυνατούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ωστόσο οι ομοσπονδίες οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο αριθμό ομοειδών σωματείων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ομπρέλα για τα μέλη τους και να παρέχουν την δυνατότητα υλοποίησης αναλόγων ερευνών .Ο ρόλος των δευτεροβάθμιων οργανώσεων και των στελεχών τους απαιτεί τη χάραξη πολιτικής δηλαδή το σχεδιασμό του προγράμματος δράσης και των θεμελιωδών αρχών του, τη διαχείριση των ανθρώπινων και υλικών πόρων και τη διαχείριση εκδηλώσεων και τον έλεγχο τους.Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για να λειτουργήσει χρειάζεται η αλληλοϋποστήριξη από όλους τους  Συλλόγους, όταν έχεις ένα πρόβλημα και το συζητάς με κάποιους που βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα θα βρεις σίγουρα λύση, όπως επίσης μπορείς να δώσεις λύση σε κάποιον που την χρειάζεται. Εκτός από αυτό όμως είναι και η βοήθεια στις εκδηλώσεις διότι εκεί χρειάζονται έμπειρα χέρια και πεπειραμένοι άνθρωποι για να πάει καλά μια εκδήλωση. Πέραν αυτών όμως ενωμένοι όλοι οι Σύλλογοι μπορούμε να προβάλουμε  καλύτερα το τόπο μας , να διεκδικήσουμε περισσότερα και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε ότι και αν κάνουμε.Για να ζωντανέψει ξανά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία , θα πρέπει πρώτα από όλα να δυναμώσουν οι σύλλογοι και οι αδελφότητες να απελευθερωθεί η ίδια  από τα κομματικά συμφέροντα και τα μικροπολιτικά παιχνίδια κάποιων οι οποίοι υπήρχαν και υπάρχουν  στην Πανηπειρωτική και την  κρατούν μέχρι και  σήμερα δέσμιους. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν προχωρήσουμε στην θέσπιση κανόνων που θα ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους και θα τους σέβονται όλοι.

Εχει εκλωβιστει η Πανηπειρωτική στους Συλλόγους και τις Αδελφότητες στην Αθήνα ομως κυριοι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα Σύλλογοι Ηπειρωτών οι οποίοι κρατούν την Σημαία της Ηπείρου ψηλά προβάλλοντας την παράδοση και τον πολιτισμό. Σύλλογοι από το Βόρειο Έβρο ως και τα Χανιά και από την Ρόδο ως την Πτολεμαΐδα.

Ο ρόλος της Συνομοσπονδίας πρέπει να είναι ουσιαστικός,ενωτικος και να στηρίζετε στην εθελοντική προσπάθεια όλων των μελών της. Είναι ένα μονοπάτι επικοινωνίας Συλλόγων με τις ρίζες τους,με την γενέτειρα τους. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας των Συλλόγων με τον πολιτισμό,με τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Σημαντικό ρόλο έχει επίσης η συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου έτσι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την από κοινού δραστηριοποίηση έτσι ώστε να αναδειχθούν καλύτερα ο πολιτισμός και η παράδοση μας μέσα στα πλαίσια των οποίων θα έχουν πρόσβαση όλοι μας και δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοι σεβομενοι όμως όλοι μας τους κανόνες που υπάρχουν.
Αυτοι που σαν αδέλφια ενώνονται για έναν κοινό σκοπό,δυνατοι  κι απο τα απόρθητα καστρα στέκουν.
Αντισθένης

Σας ευχαριστώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου