Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Όταν ανταμώνουν οι Ηπειρώτες..

Σε μια δύσκολη συγκυρία που ο καθένας μας ψάχνει απεγνωσμένα για διεξόδους, ανταμώσαμε δυο Σύλλογοι από την Ήπειρο , ταξιδεύοντας σε μονοπάτια νου, καρδιάς και ψυχής, ανόθευτα και παραδοσιακά.Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης καλωσόρισε στην Κομοτηνή το Σύλλογο Ηπειρωτών Εορδαίας ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη της Κομοτηνής την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

Όταν οι Ηπειρώτες ανταμώνουν τότε ξυπνάνε μνήμες και η νοσταλγία καλά κρατεί. Τότε οι αποστάσεις δεν έχουν νόημα. Η διάθεση με όσους κουβαλούν την ίδια νοσταλγία για την Ήπειρο με σένα είναι μεγαλύτερη.Είναι αυτή η διάθεση που αφήνει τη στιγμή να κυλήσει, για να ξυπνήσει η ψυχή του Ηπειρώτη και μέσα από το τραγούδι και τους χορούς να αναριγήσει. Είναι ο δικός μας τρόπος να ανασταίνουμε την Ήπειρο μέσα μας, έστω και αν βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης Ιωάννης Τζαμπάζης ανέφερε τα εξής: "Εκ μέρους του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων" της παλιάς Αδελφότητας Λαϊστινών έτος ιδρύσεως 1926 ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρης Ζήκος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Εορδαίας για την τιμή που μας κάνατε να  επισκεφτείται  την δεύτερή πατρίδα μας την Θράκη.Σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε να ανταμώνουμε  έχοντας πάντα μαζί μας  τη νοσταλγία για την Ήπειρο .
Ο πρόεδρος του Συλλογου Ηπειρωτών Εορδαιάς Δημήτρης Ζήκος ευχαρίστησε το Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης για την φιλοξενίας δηλώνοντας πόσο σημαντικό είναι η αντάμωση των Συλλόγων κρατώντας την φλόγα της Ηπείρου σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.Στο τέλος ο πρόεδρος άφησε ανοιχτή πρόσκληση στο Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης για να ανταποδώσει την φιλοξενία που του πρόσφερε στην Πτολεμάιδα.

Ενώσαμε όλοι μαζί τις φωνές μας σαν μια βροντή ενάντια στη μιζέρια του σήμερα. Και όλα αυτά σε πείσμα αυτών που προσπαθούν να μας «διώξουν» από τα μονοπάτια της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Όμως εμείς δεν θα κάνουμε πίσω γιατί η Ήπειρος ,ο τόπος μας έχει χτίσει τη φωλιά του μέσα στην ψυχή μας, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα πόσα πολλά και σπουδαία πράγματα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας ξεναγήθηκε στην έδρα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης το Αρχοντικό Σκουτέρη  από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Μπίστα Αργύριο ο οποίος τόνισε ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο βλέποντας το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ηπειρώτικη Παροικία στην ανάπτυξη της πόλης της Κομοτηνής

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου