Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο χορός είναι για όλους ....ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤ 2018 ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ!!!!




Άνθρωποι νέοι και χαμογελαστοί. Άνθρωποι του μόχθου, της ζωής και της καθημερινότητας. Αυτό που ίσως ξεχωρίζει τους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης είναι η διάθεση σε εποχές δύσκολες να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του “εμείς”. Επίσης είναι η επιβεβαίωση ότι οι παρέες τελικά γράφουν ιστορία!



Έτσι και φέτος ο  Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης “ Άγιος Γεώργιος ο Έξ Ιωαννίνων “ με σεβασμό στη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας,   επιτελεί ένα σπουδαίο έργο που αναγνωρίζεται και καταδεικνύεται συνεχώς μέσα από τις έντονες δραστηριότητές του, την αναβίωση των εθίμων, τη συμμετοχή του σε συνέδρια και συμπόσια χορού, την οργάνωση εκδηλώσεων “Ετήσιο Αντάμωμα Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης ”, αλλά και με τις συνεχείς παραστάσεις των συγκροτημάτων του τοπικά και πανελλαδικά.



Οι μαθητές μας διδάσκονται γρήγορα και ευχάριστα τους παραδοσιακούς μας χορούς, με υπεύθυνη και μεθοδική διδασκαλία και ζουν με ξεχωριστή αγάπη την ομορφιά και λεβεντιά των παραδοσιακών στοιχείων του τόπου μας. Διδάσκονται χοροί της Ηπείρου καθώς και χοροί απ’ολη την Ελλάδα. Λειτουργούν τμήματα κάθε Κυριακή για αρχάριους και προχωρημένους, με όλες τις ηλικίες (παιδικά -εφηβικά και ενηλίκων).




Σκοπός του συλλόγου είναι η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του, η διαφύλαξη στοιχείων σχετικών με τα ήθη και τα έθιμα της Ηπείρου , ο εξωραϊσμός αυτού, η προβολή των λαϊκών παραδόσεων της Ηπείρου καθώς επίσης και η προσπάθεια συμμετοχής στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής



Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης βάζει στο επίκεντρο την παράδοση, την ιστορία της Ηπείρου αλλά κυρίως τις μνήμες των  Ηπειρωτών που μένουν στην περιοχή, τις δυσκολίες που βρήκαν την ξενιτιά αλλά και τα συναισθήματα και επιθυμίες που θα ήθελαν να υλοποιήσουν.




ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤ 2018 Ώρα:19:0013ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου