Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης συγχαίρει την Ιωάννα Τσιλιμίγκα








Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων»  με δημόσια ανακοίνωση του, αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί ένα από τα μέλη του την κυρία Ιωάννα Τσιλιμίγκα η  οποία πέτυχε στις εξετάσεις Μονωδίας  και πήρε το Δίπλωμα με άριστα δέκα παμψηφεί. Η Ιωάννα είναι μια ιδιαίτερη φωνή κλασικής μουσικής ,μια φωνη εξαιρετικά ευέλικτη, μπορεί να τραγουδήσει με φυσικότητα σε ακραία υψηλές νότες και να «χρωματίσει» τη μελωδία με περίτεχνους καλλωπισμού.Μια φωνή νεανική, ελαφριά και γλυκιά, ζεστή και μεστή, δυνατή και ένας χαρακτήρας ανθρώπου ο οποίος διακατέχεται από ήθος, ευγένεια και αξιοπρέπεια, καθώς και από υψηλό αίσθημα ευθύνης.Έχει  ανεβασμένη αυτοπεποίθηση , είναι δημιουργική και ευγενική ,χαλαρή με δημιουργικότητα, εσωστρέφεια και πραότητα. Η Ιωάννα ένας άνθρωπός που  εμπνέει πάντα την καλοσύνη, ευθυδικία, γλυκύτητα και  ευγνωμοσύνη.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης την ευχαριστεί για όλα όσα έχει προσφέρει στο Σύλλογο και δεν έχει παρά να εύχεται συνεχώς να συνεχίζονται οι μεγάλες επιτυχίες  και να συμπαραστέκεται στο έργο της.








Ιωάννα Χρ. Τσιλιμίγκα
Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε  στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Από πολύ μικρή άρχισε να θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο της μουσικής ξεκινώντας να λαμβάνει  μέρος στην Παιδική Χορωδία Τρικάλων υπό τη  διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα, όπου  ξεκίνησε και τις πρώτες σολιστικές εμφανίσεις της.
Συνέχισε με σπουδές στο πιάνο και κυρίως στο τραγούδι με καθηγήτριες τη Δήμητρα Δήμτσα (άλτο φωνή) αρχικά και τη Νατάσσα Παπαστάθη (σοπράνο φωνή) μετέπειτα.
Κλήθηκε από τη παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Λάρισας να τραγουδήσει σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.
Συμμετείχε κυρίως ως σολίστ, αλλά και με τη χορωδία σε κάθε ωδείο που φοιτούσε, ενώ στο παρελθόν ανέλαβε μόνη της τραγουδιστικά την παρουσίαση μεγάλων Ελλήνων συνθετών στο τρικαλινό κοινό και παράλληλα ήταν ενεργό μέλος στο τμήμα μουσικής και θεάτρου του σχολείου της ( Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αθηνά) αποσπώντας πολλά βραβεία σε μαθητικούς διαγωνισμούς.
Τώρα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές σπουδές της στο πιάνο και τα Θεωρητικά μαθήματα ( Αρμονία, Ιστορία Μουσικής, Μορφολογία Μουσικής).
Φοιτά στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής με καθηγήτρια τη διάσημη Αρμένισσα σοπράνο Ριψιμέ Ντανιελιάν, ενώ κατά καιρούς παρακολούθησε και ατομικά μαθήματα από φημισμένους σολίστες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ( master classes).
Είναι λυρική σοπράνο στην τάξη του Διπλώματος ( ανώτατου τίτλου σπουδών για τα ελληνικά ωδεία) Μονωδίας.
Συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωδείο, είτε κλασικού, είτε έντεχνου τραγουδιού.
Είναι μέλος της Χορωδίας « Εύμολπος» (διεύθυνση Σάκης Βαργεμτζίδης) και της Χορωδίας του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής ( διεύθυνση Βερόνικα Σεμερτζίδου), με τις οποίες έχει λάβει μέρος σε πολλά Φεστιβάλ και συναυλίες δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως η Αρετή Κετιμέ ή η διάσημη Γεωργιανή πιανίστρια Ελισσώ Μπολκβάτζε, ενώ τραγούδησε και με την Ορχήστρα Φίλων Μουσικής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Πέρυσι πραγματοποίησε το πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ με τραγούδια, δυτικούς εκκλησιαστικούς ύμνους και άριες μεγάλων συνθετών της κλασικής σκηνής.
Παράλληλα είναι στο πτυχίο στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ασχολείται, επίσης, και με την ποίηση. Έργο της διακρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ευχόμαστε στην δική μας Ιωάννα πάντα επιτυχίες στην ζωή της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου