Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

- 103 Χρόνια Από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων- Στα μονοπάτια της μελλοποιημένης ποίησης

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση γιόρτασε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή.






Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης όπου ευχαρίστησε τους επισήμους , τον Δήμαρχο Κομοτηνής κύριο Πετρίδη ,την Σοφία Μενεσελίδου , την Πρόεδρο της ΔΕΚΕΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που βρέθηκαν στην εκδήλωση . Ξεχωριστή  τιμή ήταν η παρουσία του  πρώην Βουλευτή Ροδόπης   και σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου κύριο Τάκη Αντωνιάδη που και αυτός  κατάγεται από την Ήπειρο. 
Ιωαννής Τζαμπαζης
Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης κύριος Ιωάννης Τζαμπαζης ανέφερε τα εξής: 383 χρόνια σκλαβιάς μας γεμίζουν μνήμες από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.  Σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία των Ιωαννίνων  ήταν η απελευθέρωση της πόλης .
Ο  Εσατ πασάς και οι τουρκικές δυνάμεις  παρέδωσαν την πόλη  στο διάδοχο Κωσταντίνο  που ηγείται τις ελληνικές δυνάμεις . 
Αισθανόμαστε περηφάνια για τις πατρίδες των  προγόνων  μας και ευχόμαστε η λευτεριά αυτή να συνεχιστεί και στην οικονομική σκλαβιά που ζούμε σήμερα










Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της εκπαιδευτικού και Αντιπροέδρου του Συλλόγου κυρία Μαρία Παπαγεωργίου που αναφέρθηκε αναλυτικότερα στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων και την μάχη του Μπιζανίου.
Μαρία Παπαγεωργίου
Αντιπρόεδρος 

Στην συνέχεια ακούστηκαν  Τραγούδια για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων
        1. Βασιλική προστάζει
              2. Τα πήραμε τα Γιάννενα
                  3. Στα ξακουσμένα Γιάννενα
                       4. Μου γραφείς μάνα μια γραφή







Τέλος το μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών κυρία  Βασιλική Μητσελου παρουσίασε τις 2 καλλιτέχνες Μαρία Αλεβίζου , Ιωάννα Τσιλιμίγκα καθώς και τον πιανίστα Τιμόθεο Κουράκο αναλύοντας  το πλούσιο βιογραφικό τους .Στην συνέχεια  ξεκίνησε η εκδήλωση όπου πραγματικά οι κρυστάλλινες μαγικές φωνές των κοριτσιών μας ταξίδεψαν στην μελοποιημένη ποίηση.


Βασιλική Μητσέλου
Μέλος του Συλλόγου







Ο πρόεδρος του Συλλογου με τον κύριο Αντωνίαδη και το δήμαρχο Κομοτηνής











Μετά την εκδήλωση το χορευτικό έκοψε την βασιλόπιτα του και όλοι μαζί γλεντησανε και χορεψανε σοτυς ηχους του κλαρίνου με Ηπειρωτικούς παραδοσιακους χορους









Το φλουρί στην Μαρία Αλεβίζου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου