Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40 ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ.






Την Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου της Ξάνθης , στο Αμφιθέατρο του 3ου Ενιαίου Γενικού Λυκείου της Πόλεως , προς τιμήν και μνήμην των ηρωικών πεσόντων του Έπους του 1940 .




Ο Σύλλογός Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων" προβάλλοντας την παράδοση , τον πολιτισμό και τιμώντας τους ήρωες του 40 μετά από πρόσκληση των διοργανωτών έδωσε το παρόν στην εκδήλωση με το χορευτικό τμήμα .




Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου  , έψαλλαν ύμνους της Εορτής και τραγούδια. Την εκδήλωση πλαισίωναν εκτός από  το χορευτικό του Συλλόγων Ηπειρωτών Νομού  Ροδόπης "Άγιός Γεώργιος ο εξ Ιώαννινων",  τα χορευτικά των Ποντίων του Νομού Ξάνθης και της Κρητικής Αδελφότητος Ξάνθης , χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Πατρίδας μας.

Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων ,  αναφέρθηκε στο λόγο Του για το νόημα της Εορτής , ευχαριστώντας και συγχαίροντας τους μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής και τους Προέδρους και τα μέλη των Χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων για την όλη διοργάνωση της Εκδήλωσης




Ο διευθυντής του σχολείου Πρωτ. Στέφανος Τρασανίδης με τα μέλη του Συλλόγου Κουκού Ράνια και Μπίστα Αργύριου.










1 σχόλιο: