Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κοπή πίτας Ηπειρωτών Ροδόπης 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας των Ηπειρωτών Ροδόπης στον Ξενοδοχείο Chris and Eve στην Κομοτηνή το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου, Ηπειρώτες αλλά και μη Ηπειρώτες, φίλοι του συλλόγου, συγκεντρώθηκαν στο καθιερωμένο γλέντι με αφορμή την κοπή πίτας.

Εκλεκτοί καλεσμένοι από μεγάλο φάσμα του πολιτικού, θρησκευτικού και εμπορικού κόσμου της Ροδόπης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ευλογία του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και με τη «βοήθεια» μικρών χορευτών του συλλόγου. Ο κ. Μητροπολίτης για ακόμα μία φορά συγχαίρει τα μέλη του συλλόγου για το έργο τους.
Οι μικροί χορευτές συμμετέχουν στην κοπή της πίτας..
Ακολούθησαν ομιλίες και ευχές επιφανών ατόμων του νομού μας καθώς και οι φετινές βραβεύσεις του συλλόγου σε άτομα του νομού μας για την προσφορά τους στο σύλλογο και στον τόπο αλλα και τις επιτυχίες των υποψηφίων τέκνων μελλών του συλλόγου στις περισυνές πανελλαδικές εξαιτάσεις.



Συνέχισαν την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου ντυμένοι με στολές της περιοχής. 







Η ορχήστρα με (με κλαρίνο τον Βασίλης Παπαγεωργίου, Τραγούδι Βαγγέλης Νούσης και την ορχήστρα του αλλά και την φιλική συμμετοχή του φίλου του συλλόγου Κώστα Μπανιώτη) προσέφεραν άφθονο κέφι με την δεξιοτεχνία τους στο παραδοσιακό Ηπειρώτικο τραγούδι (αλλα και άλλων περιοχών).

Ακολούθησε χορός όπου συμμετείχαν όλοι οι παρεβρισκόμενοι. Το φαγητό καλό και το κέφι άφθονο που κράτησε μέχρι αργά το πρωί της Κυριακής.





 
Την εκδήλωση κάλυψαν με εκτενείς αναφορές ο τοπικός τύπος και ΜΜΕ και τους ευχαριστούμε για αυτό.
Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου