Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

10o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΕΑ ΜΕΣΣΗΜΒΡΙΑ

O Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης  «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» από την έναρξη της λειτουργίας του συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και του Νομού , γνωστοποιώντας και προβάλλοντας την πολιτιστική παράδοση της Ηπείρου.Έτσι και φέτος ξεκινώντας με τα χορευτικά του τμήματα συμμετείχε για πρώτη φορά στο 10ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Νέας Μεσημβρίας  Θεσσαλονίκης που έγινε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 .
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας ιδρύθηκε το 1982 από ομάδα νέων της Νέας Μεσημβρίας με σκοπό τη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, την καταγραφή των λαϊκών θρύλων, ηθών και εθίμων και την αναβίωση τους.

Αντιπροσωπείες Σαράντα συλλόγων απ΄ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην  φετινή εκδήλωση οπού  λαμβάνουν μέρος πολιτιστικοί σύλλογοι απ΄ όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης ,Ηπείρου, Θεσσαλίας με τις αντιπροσωπείες τους και τα χορευτικά τους συγκροτήματα», Περίπου 600 χορευτές
υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής τους στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας.

Υποδοχή χορευτικών με τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα (προθέρμανση πριν την εκδήλωση )

Όλα τα χορευτικά χορεύουν πριν την παράσταση και με εδέσματα και κρασί διασκεδάζουν

Στην συνέχεια ξεκίνησε η πατινάδα όπου όλα τα χορευτικά με τα λάβαρα τους ξεκίνησαν να πάνε στο χώρο της εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας.




Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που είναι αφιερωμένη στο κρασί και το τσίπουρο, κάτοικοι του χωριού παρουσίασαν την διαδικασία παρασκευή του κρασιού από τον τρύγο μέχρι να γίνει κρασί .Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλίες κρασιών, καθώς οι οινοπαραγωγοί της περιοχής έχουν διαθέσει 1.500 λίτρα κρασί και τοπικά εδέσματα, κρέατα και αλλαντικά.


 


Μετά την παρασκευή του κρασιού ξεκίνησαν οι χοροί από τους Συλλόγους ξεκινώντας από την Μακεδονία ,Θράκη ,Ήπειρο ,Πόντος και Θεσσαλία .



















Η εκπρόσωπος του συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης Αντιπρόεδρος Μαρία Παπαγεωργιου παρέλαβε τα αναμνηστικά δώρα του συλλόγου.






Μετά  τα χορευτικά ξεκίνησαν όλοι μαζί σε διάφορους κύκλους πολύχρωμες στολές να γίνονται ένα με το κόσμο  να χορεύουν , να τραγουδούν με οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα  από την Μακεδονία ,Ήπειρο ,Θράκη ,Πόντο ,Θεσσαλία ,Νησιά κ.α. Αυτό είναι πολιτισμός ...














Ο Πρόεδρος και οι χορευτές θέλουν να ευχαριστήσουν το Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μεσημβρίας για την φιλοξενία και την υπέροχη πολιτιστική βραδιά που μας χάρισαν και ιδιαίτερα την εθελόντρια Δήμητρα Τσιαπάνη για την απεριόριστη βοήθεια της 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου