Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογός Ηπειρωτών Ροδόπης (updated Video)




Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 17 Ιανουάριου 2014 ημέρα της εορτής του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Συλλόγος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης σε χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Cris&Eve.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κύριος Τζαμπαζης Ιώαννης ο οποίος ανέφερε για την ιστορική παρουσία των Ηπειρωτών στην Κομοτηνή και απαρίθμησε τις προσωπικότητες που έβαλαν την δική τους σφραγίδα στον τόπο ως επιχειρηματίες, επιστήμονες, ευεργέτες και πολιτικοί και κατέληξε στον σημερινό Δήμαρχο του οποίου η καταγωγή είναι από το Σκαμνέλι της Ηπείρου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κύριος Τζαμπαζης Ιώαννης ο οποίος ανέφερε για την ιστορική παρουσία των Ηπειρωτών στην Κομοτηνή και απαρίθμησε τις προσωπικότητες που έβαλαν την δική τους σφραγίδα στον τόπο ως επιχειρηματίες ,επιστήμονες, ευεργέτες και πολιτικοί και κατέληξε στον σημερινό Δήμαρχο του οποίου η καταγωγή είναι από το Σκαμνέλι της Ηπειρου.



Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων καθώς και αναφέρθηκε στον Αγιό Γεώργιο ο εξ Ιωαννίνων .




Στα πλαίσια της εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, τιμήθηκαν για την προσφορά και την υποστήριξή τους στον σύλλογο, ο πρώην πρόεδρός του κ. Δημήτρης Γούλας και ο ιστοριοδίφης κ. Κωνσταντίνος Δώδος. Επίσης ο σύλλογος απενειμε βραβεία στα παιδιά των μελών που  στις φετινές εξετάσεις  πέτυχαν την άνοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .



Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν από το χορευτικό μας και για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε τέτοια εκδήλωση και το "μικρό" χορευτικό μας αποτελούμενο από μικρά παιδιά των φίλων του συλλόγου. 
Το λεβέντικο τσάμικο μετά από καιρό στο πρόγραμμά μας


Ο Γιώργος Χαρίσης, χοροδιδάσκαλος, σέρνει το χορό..





Το μικρό χορευτικό μας και ο χοροδιδάσκαλός τους Αλέξανδρος Λάκκας (εκ Κονίτσης Ιωαννίνων)

Η βραδιά συνεχίστηκε με κλαρίνο, βιολί και και λαούτο μέχρι αργά. Όλοι μικροί μεγάλοι συμμετείχαν στους χορούς, και στο πλούσιο γλέντι που προσέφερε η ορχήστρα μας την οποία και ευχαριστούμε θερμά για κέφι που μας χάρισε. 
Η ορχήστρα αποτελούνταν από τους
  • Kώστα Μακρής (κλαρίνο)
  • Μάκης Μπακλατζής (βιολί, τραγούδι)
  • Γιάννης Πούλιος (λαούτο)
  • Ρία Ελληνίδου (ντέφι, τραγούδι)
Φιλική συμμετοχή: Κώστας Μπανιώτης.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την κεφάτη γιορτή μας.

Ο χορός καλά κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα

Ο Αργύρης τινάζει την φούντα του..

Η σημαία μας σύμβολο του συλλόγου μας. 

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας/Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κόβει την βασιλόπιτα.



Οι επίσημοι καλεσμένοι μας

Βραβεύσεις για την προσφορά τους

βράβευση επιτυχόντων στις Πανελλαδικές




Ο κ. πρόεδρος "σέρνει" τον πρώτο χορό.




Πως το τρίβουν το πιπέρι (χορός αυστηρά αντρικός)

Και του Χρόνου!!!


Και του χρόνου με υγεία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου