Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Με πολύ κέφι το 9o "αντάμωμα" στο Ν. Σούλι

Οι Ηπειρώτες , περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστοί στα έθιμά τους, τηρούν το αντάμωμα κάθε χρόνο και θυμούνται τα ήθη και έθιμα της Ηπείρου.

Με σύμμαχο τον καιρό και με παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 12:00 π.μ, στο οικογενειακό κέντρο «Κομπολόι» στο χωριό Νέο Σούλι Σερρών το 9ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας και Θράκης.

Μία εκδήλωση που τίμησαν με τις χορευτικές τους ομάδες και μέλη τους οι σύλλογοι: Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας,
  • Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας, 
  • Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας, 
  • Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης και ο Πανηπειρωτικός 
  • Σύλλογος Ν. Σερρών που είναι και ο διοργανωτής της εκδήλωσης.
To χορευτικό μας

Όλοι οι σύλλογοι Ηπειρωτών, αλλά και πλήθος κόσμου απ’ όλες τις περιοχές της Ηπείρου και οι οποίοι βρίσκονται στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα χορευτικά τμήματα των παραπάνω συλλόγων-ενώσεων φορώντας της παραδοσιακές τους στολές, με ζωντάνια, με κέφι και χαμόγελο παρουσίασαν τοπικούς χορούς και ξεσήκωσαν τον κόσμο.


Με αυτό τον τρόπο κάθε χρόνο μεταφέρουν την μουσική μας παράδοση στους νέους, και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε κάποια άλλη πόλη της περιοχής. Η εκδήλωση έχει θεσμοθετηθεί και έχει ως σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης και της κληρονομιάς της Ηπείρου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου