Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εγκαίνια στα νέα γραφεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού ΡοδόπηςΤην Κυριακή 1 Απριλίου 2012 έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», που στεγάζεται στον 2ο όροφο του 13ου Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.


Ευάγγελος Βαρζόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών νομού Ροδόπης
«Ο σύλλογός μας είναι ένας από τους παλαιότερους......της Ροδόπης, μιας και οι Ηπειρώτες ήταν από τους πρώτους που βρίσκονταν στην Κομοτηνή, από την απελευθέρωσή της, στα πλαίσια του ότι εκείνο τον καιρό οι προπαππούδες μας ασκούσαν εμπόριο, έλεγχαν τα «χάνια» σε όλη τη διαδρομή από την Ήπειρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη, και ήταν μέσα στο οικονομικό γίγνεσθαι εκείνης της εποχής


Αυτός ο σύλλογος όταν ιδρύθηκε ήταν Ηπειρωτική Αδελφότητα, ήταν μεγαλύτερη συνοχή, ήταν πιο αδελφοποιημένος, ήταν πιο «σφιχτός». Βέβαια όσο περνάνε τα χρόνια και ανοίγονται οι κοινωνίες και όσο προχωρούμε προς την παγκοσμιοποίηση, είναι φυσικό ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε «κλειστοί» στις ηπειρωτικές αρχές και παραδόσεις του καιρού, γι΄ αυτό εδώ και λίγα χρόνια έγινε τροποποίηση του καταστατικού, όπου μπορούνε να εγγράφονται ως μέλη και άτομα μη ηπειρωτικής καταγωγής, αλλά που αγαπάνε και τους αρέσει η ηπειρώτικη παράδοση.

Αυτήν την προσπάθεια κάνουμε στα πλαίσια του «κρατήματος» της παράδοσης, κάτι το οποίο θεωρείται για μένα απαραίτητη ανάγκη για την περίοδο που περνάμε να κρατηθεί η παράδοση, μιας και η παράδοση δεν είναι απλά μόνο οι φουστανέλες και τα τσαρούχια, αλλά είναι και οι βασικές αρχές που κληρονομήσανε οι γονείς μας από τους παππούδες μας και εμείς από αυτούς και τις οποίες θα περάσουμε και στις επόμενες γενιές.


Βασικές αρχές όπως η φιλοπατρία, βασικές αρχές καθήκοντος, και πάνω σε αυτές θα πρέπει να στηριχθούμε στις δύσκολες καταστάσεις που διάγει η κοινωνία μας αυτόν τον καιρό. Γι΄αυτό και θεωρούμε αυτό το μάζεμα των ανθρώπων από όλες τις παραδοσιακά μετερίζια, ότι συντελούν στο να κρατιέται η Ελλάδα, γι΄αυτό που διακρίνει την Ελλάδα, δηλαδή τις αρετές, να κρατιούνται ψηλά.


Η στέγη που θα βρίσκονται πλέον τα γραφεία του συλλόγου μας έχει μία ιστορία που ξεκινάει από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο κ. Βαβατσικλής, μας παραχωρήθηκε αυτός ο χώρος άτυπα και από τότε γίνονται εδώ οι πρόβες του χορευτικού μας συγκροτήματος και άλλες διάφορες εκδηλώσεις, απλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να επιπλώσουμε το χώρο. Αυτό έγινε με το πέρασμα του χρόνου, μας βοήθησε και η δημοτική αρχή του κ. Κοτσάκη και τώρα είχαμε και τη στήριξη του νυν δημάρχου Κομοτηνής κ. Πετρίδη, όπου μας παραχωρήθηκε επίσημα ο χώρος, επιπλώσαμε το χώρο, μαζέψαμε όλα μας τα αρχεία και με τον καιρό θα οργανωθεί ακόμα καλύτερα και επίσης στο χώρο του ισογείου συνεχίζονται να γίνονται τα μαθήματα του χορευτικού μας τμήματος».
Επίσης ο σύλλογος βράβευσε όλα τα παιδιά των Ηπειρωτών μελών του συλλόγου που περάσαν τα τελευταία 2 χρόνια στα ΑΕΙ και ΤΕΙ .

-Μετά το τέλος των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη διετία, το οποίο θα ανακοινωθεί όταν συσταθεί σε σώμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου